Close

Kredietanalyse van uw klanten

Geen wanbetalers meer in uw klantenportefeuille

Kies voor een kredietanalyse van uw klanten

Wanneer u met een nieuwe klant in zee gaat, weet u vaak weinig tot niets over diens kredietwaardigheid. Zal hij in staat zijn om uw facturen (tijdig) te betalen? Dat komt u pas te weten nadat u uw werk al gedaan heeft. Daarom is een kredietanalyse van uw klanten zo’n cruciaal hulpmiddel.

Bent u een klant bij Commercial Finance Group? Dan heeft u maandelijks recht op gratis kredietanalyses waarbij we de solvabiliteit van uw klanten onder de loep nemen. Dat doen we ook voor potentiële klanten. Zo laat u uw debiteurenportefeuille op een gezonde manier groeien.

Wat is een kredietanalyse?

Op uw vraag doen wij kredietanalyses van uw klanten.

Een kredietanalyse biedt inzicht in de kredietwaardigheid van uw bestaande en potentiële debiteuren. Commercial Finance Group stelt een rapport op met informatie over de solvabiliteit van uw klanten. Daarmee verlaagt u het risico op onaangename verrassingen en kopzorgen. 

Blijkt uw prospect niet solvabel genoeg om uw werk te betalen? Dan kunt u de samenwerking stopzetten nog voor hij goed en wel begonnen is. U doet dus alleen zaken met klanten die u echt kunt vertrouwen en houdt zo uw cashflow in de hand.

Voor wie voorzien wij een kredietanalyse?

Als u …

  • een kmo bent
  • een minimale jaaromzet van € 120.000 hebt
  • wilt weten hoe kredietwaardig uw klanten en prospecten zijn

Dan helpen we u graag met een kredietanalyse. Ook als uw onderneming in een (tijdelijk) dipje zit. Door onze jarenlange ervaring met kmo’s weten we precies wat u nodig hebt, zodat wij u ten volle kunnen ontzorgen.

Hoe werkt de kredietanalyse van uw klanten?

Onze kredietanalyse bestaat uit drie simpele stappen:

U levert het ondernemingsnummer aan van de klant of prospect

Dat ondernemingsnummer vindt u op de website van Unizo of via de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Wij voeren de kredietanalyse uit

Onze experts gaan aan de slag en onderzoeken de kredietwaardigheid van uw klant of prospect.

Wij bezorgen u een rapport

We vertellen u in klare taal of de (potentiële) klant een mogelijk risico vormt voor de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Klaar om uw leven als ondernemer makkelijker te maken?

Laat ons een kredietanalyse uitvoeren van uw klanten en prospecten.

Maak uw afspraak

Wat zijn de voordelen van een kredietanalyse?

Een kredietanalyse van Commercial Finance Group heeft heel wat voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

  • Gratis service – Heeft u ons al ingeschakeld voor uw voorfinanciering en/of de opvolging van uw debiteurenadministratie? Dan krijgt u maandelijks gratis kredietanalyses van uw klanten.

  • Gemoedsrust – U weet welke klanten betrouwbaar zijn en welke niet, nog voor u zaken met hen doet. Dat geeft meteen zekerheid en rust.

  • Minder risico’s – Krijgt u een negatief rapport over één van uw klanten? Dan weet u nu dat u de samenwerking best afbouwt of stopzet om uw financiële risico’s te beperken.

  • Betere cashflow – Als u alleen maar klanten toelaat die mooi op tijd betalen, geraakt u af van cashflowproblemen en daalt uw klantenkrediet.

Meer diensten van Commercial Finance Group

Voorfinanciering van uw facturen

Vaak hebt u een groot bedrag aan openstaande facturen, terwijl uw organisatie een onmiddellijke cashbehoefte heeft. Bovendien hebt u geen of (te) weinig tijd om te besteden aan de inning van de openstaande facturen. Commercial Finance Group voorziet voorfinanciering: wij betalen tot 90% van uw onbetaalde facturen binnen 48 uur

Meer over voorfinanciering
Opvolging van uw klantenadministratie

Nooit meer een moeilijk gesprek met een klant over facturen? Het kan dankzij het debiteurenbeheer van Commercial Finance Group. Wij behandelen uw klanten met respect en sporen hen aan om de gemaakte betalingsafspraken na te komen.

Meer over debiteurenbeheer

Vraag nu uw gratis kredietanalyse aan

U moet weten met wie u zaken doet. Als u de kredietwaardigheid van uw klanten kent, kunt u met meer gemoedsrust ondernemenLaat wanbetalers links liggen en kies voor financiële zekerheid.