Close

14/05/2020

Financiële dip na de coronacrisis

Financiële dip na de Corona crisis

Heeft u te maken met een financiële dip binnen uw onderneming na de coronacrisis? De gevolgen kunnen ontzettend verstrekken – veel ondernemingen moesten hun werkzaamheden neerleggen of zien hun inkomsten dalen door de getroffen maatregelen om de volksgezondheid zo goed mogelijk veilig te stellen. Dat heeft natuurlijk de nodige financiële gevolgen.

Bij veel ondernemingen komt de vraag naar boven: hoe houden we het hoofd boven water? Door het verminderen van openstaande facturen, bijvoorbeeld, maar er is meer dan dat!

Financiële uitdaging

We zitten in een bizarre situatie. Veel bedrijven hebben op minimale kracht gevaren, waardoor er niet alleen minder inkomsten zijn geweest, maar ook minder aandacht voor het betalen van facturen. Het gevolg: de reserves raken op. Door de verminderde inkomsten ontstaan cashflowproblemen. De bodem van de put komt in zicht, wat een kritieke situatie is voor uw onderneming.

De markt trekt op een aantal segmenten weer aan, maar het duurt even voor de facturen betaald zijn. Hier kunnen wij van Commercial Finance Group u bij helpen. Enerzijds kunnen wij de opvolging van de debiteurenadministratie op ons nemen, waardoor facturen aanzienlijk eerder betaald worden, maar wij bieden ook een unieke dienst waarbij we het bedrag van de factuur direct voor u beschikbaar maken… ook al heeft uw klant nog niet betaald!

Snelle actie

In deze tijd is het absoluut wenselijk om de bankrekening weer te vullen, geen enkele onderneming zit immers te wachten op cashflowproblemen. Door de factoring bij Commercial Finance Group neer te leggen, bent u verzekerd van voldoende financiële middelen en kunt u zich de nodige bewegingsvrijheid veroorloven. Na het versturen van een factuur hoeft u immers niet te wachten op de betaling. Commercial Finance Group zorgt ervoor dat tot 90% van de uitstaande en goedgekeurde facturen binnen 48 uur op uw rekening-courant worden geboekt.

Achter de schermen zorgen wij middels opvolging van de debiteurenadministratie dat de factuur tijdig wordt ingelost. Hierbij kunnen we ook kortetermijnsamenwerkingen aangaan van 6 maanden, zodat u uw onderneming de herstart kunt geven die het verdient.

Ook hulp nodig tijdens een financiële dip?

Maak snel een afspraak met Commercial Finance Group. Samen bespreken we hoe we uw bedrijf helpen groeien.

14/05/2020