Close

05/12/2019

8 voordelen van factoring voor uw bedrijf

Factoring voordelen

Nemen sommige klanten het niet zo nauw met uw betalingstermijn? Dat levert u al snel aanzienlijke problemen op. Daarom sommen we deze 8 voordelen van factoring op.

Niet alleen verspilt u zo kostbare tijd om alle openstaande facturen op te volgen, maar u komt zelf met blozende wangen te staan door de instromende facturen van uw eigen leveranciers. Omdat uw cashflow niet in balans is, misloopt u interessante groeimogelijkheden voor uw bedrijf, en blijft u achter met een heleboel frustraties.

Herkenbaar? Factoring biedt u de ademruimte die u nodig heeft om te kunnen groeien, en wel om deze 8 redenen.

1. Snelle uitbetaling van uw openstaande facturen

Als u uw uitgaande facturen laat opvolgen door een factoringbedrijf, staat het geld binnen de 48 uur – soms al binnen de 24 uur – op uw rekening. Het factoringbedrijf betaalt uw factuur, de klant betaalt aan het factoringbedrijf. Zo heeft u meteen kapitaal beschikbaar om verder te werken.

2. Meer groeikapitaal dankzij factoring

Dankzij factoring kan u onmiddellijk beschikken over meer liquide middelen, die u opnieuw kan investeren in uw bedrijf. U verhoogt op die manier uw eigen reputatie en groeikansen, en verbetert uw kredietwaardigheid.

3. Factoring zorgt voor meer tijd voor uw kerntaken

Herinneringen versturen, klanten opbellen over onbetaalde facturen, het overzicht behouden … Dat kost een groeiend bedrijf heel wat tijd en energie. Een factoringbedrijf neemt al deze taken van u over, waardoor u zich kan focussen op wat echt belangrijk is.

4. U behoudt uw positieve relatie met de klant

Een betalingstermijn die niet nageleefd wordt, kan al eens een smet betekenen op uw relatie met de klant. Door uw debiteurenadministratie uit handen te geven, gaan uw gesprekken met de klant niet over openstaande facturen, maar over jullie projecten. Zo blijft de relatie positief, commercieel en gericht op de toekomst.

5. Professionele opvolging van uw debiteurenadministratie

Uw persoonlijke dossierbeheerder volgt uw debiteurenadministratie op een professionele, eenduidige en kristalheldere manier voor u op. Heeft u vragen? U kan altijd bij uw specialist terecht.

6. Lager risico op wanbetalers

Herkent u dit probleem? U werkt vol overgave aan een project voor een klant, de samenwerking verloopt vlot en gemoedelijk … tot het op de betaling aankomt. Een kredietanalyse van uw bestaande en potentiële klanten geeft u een waardevol inzicht in de kredietwaardigheid van uw debiteuren. Zo kan u een rationele overweging maken om wel of niet met een bepaalde klant in zee te gaan.

7. Toch geholpen als de bank geen krediet verleent

Startende bedrijven en kleinere KMO’s stuiten bij de bank soms op een muur. Ze krijgen onvoldoende financiële steun om hun groei te financieren. Dankzij factoring krijgt u toch dat duwtje in de rug.

8. En misschien het belangrijkste voordeel: Behoud zelf de regie

U kiest welke klanten u toewijst aan het factoringbedrijf, en welke u liever zelf wenst op te volgen. U bent dus niet verplicht om uw volledige debiteurenportefeuille over te dragen, waardoor u zelf steeds de regie behoudt.

Overtuigd van de voordelen van factoring voor uw bedrijf?

Maak vrijblijvend een afspraak met Commercial Finance Group om te bespreken hoe wij u kunnen helpen uw groeikansen te vergroten.


05/12/2019