Close

09/10/2019

Groeifinanciering: help uw bedrijf groeien

Groeifinanciering

Hoewel u een welvarend bedrijf heeft, kan het uitblijven van een gezonde cashflow uw bedrijf schade berokkenen. De facturen van leveranciers stromen ook bij u binnen, terwijl u zelf nog op betalingen van uw klanten wacht. Groeifinanciering of factoring biedt hierbij dé oplossing. 

Uw onderneming groeit en ook de cijfers zien er rooskleurig uit, maar toch krijgt u een probleem bij het betalen van uw rekeningen of kampt u met een onstabiele cashflow.  

Hoe kan dit nu precies?  

Vooral bij kleinere en snelgroeiende bedrijven kan dit probleem zich voordoen. De kans is namelijk groot dat ook uw bedrijf betalingstermijnen van 30 tot 90 dagen hanteert. Enkele van uw klanten zullen vrijwel meteen hun facturen betalen, anderen zijn aan de latere kant, maar sommige durven wel eens het onderste uit de kan halen.  

Wat is groeifinanciering of factoring?  

Door middel van groeifinanciering, kan u uw bedrijf helpen groeien, uw leveranciers op tijd betalen, en inspelen op nieuwe kansen die u anders misschien zou laten liggen. Hoe het precies in zijn werk gaat?  

Welnu, allereerst verkoopt u uw facturen aan een factoringbedrijf. Waarna zij uw openstaande facturen en debiteurenbeheer overnemen. Zo worden uw openstaande facturen door het factoringbedrijf binnen de 48 uur uitbetaald en heeft u meer werkkapitaal om meteen te herinvesteren in uw onderneming en nieuwe opportuniteiten aan te grijpen. Factoring is een goede financieringsmanier om uw bedrijf ademruimte te geven om verder te groeien. 

Het factoringbedrijf zorgt voor het innen van de facturen en doet dit zonder de klantenrelaties te schaden.  

Zo hoeft u niet te wachten op het kapitaal dat u verdient en bespaart u uzelf een hele hoop kopzorgen. Zo besteedt u als ondernemer meer aandacht en energie aan de groei van uw bedrijf en kan u zich focussen op de zaken waar u goed in bent. De administratie van uw facturen laat u over aan specialisten die zorgen voor een professionele afhandeling die aansluit bij uw bedrijfscultuur.  

Factoring kan u dus helpen bij de financiering van uw uitgaande facturende opvolging van uw debiteurenadministratie en de kredietanalyse van uw klanten.  

Factoring: niet enkel voor bedrijven die tegen het faillissement aanleunen 

Enkele ondernemers vrezen dat wanneer ze klant worden bij een factoringbedrijf, dit een fout beeld zou geven naar hun omgeving en klanten. Het zou mogelijks overkomen dat ze als bedrijf in de problemen zitten, maar niets is minder waar.  

Wanneer een bedrijf niet rendabel is, kan het factoringbedrijf ervoor kiezen om nog geen samenwerking aan te gaan. Dit aangezien factoring geen redmiddel is voor bedrijven die op hun laatste benen lopen, maar een duwtje in de rug voor bedrijven in volle groei.  

Wilt u meer informatie omtrent hoe factoring uw bedrijf kan helpen? Maak vrijblijvend een afspraak met Commercial Finance Group en wij bekijken samen met u de solvabiliteit en cashflow van uw bedrijf om uw groeikansen te vergroten.  

09/10/2019